Klintholm havn – charmerende fiskerleje

Facebook Del på facebook

 Klintholm Havn er et charmerende lille fiskerleje på Møns sydkyst. Byen rummer både en fiskeri- og en lystbådehavn. Byen har 200 indbyggere. Byens indbyggertal stiger dog betragteligt om sommeren. Om sommeren kan man også opleve en rigtig hyggelig og afslappende feriestemning på byens havnepromenade.

Charmerende fiskerskure i Klintholm Havneby

Her er der moler, havnebassiner og fiskerskure, og langs havnegaden ligger den nedlagte toldbod og tidligere fiskeeksportørvilla, Ankerhus, samt pakhuset, der engang var magasin til korn. Øst for byen ligger byens stejleplads, hvor fiskerne kunne ordne deres garn.

På den hyggelige havnepromenade findes i dag en købmand, galleri, ishus og flere restauranter.

Etableret af Klintholm Gods

Havnen blev etableret af Klintholm Gods i 1878 og skulle fungere som udskibningshavn for godset. På havnen blev der bygget et pakhus, en skibshandel og en kro. I 1918 blev havnen solgt til de lokale sogne, og gradvist overtog de lokale fiskere selv havnen, som de udviklede med bl.a. en bedding til ophaling af både og et fællessalg af fisk.

Dejlige strande
Strand Klintholm Havn
En af de to dejlige strande ved Klintholm Havn. Billedet er taget af Annette Pedersen.

Både øst og vest for havnen er der gode strande. Mod vest finder man den lavvandede og børnevenlige strand, mens man øst for byen finder en strand med dybere vand og bølger.

Læs evt mere her.

Guide til Østmøn